14 Mayıs 2012 Pazartesi

Yetenek… En Büyük Başarımız Olur mu ? Olur !


Düşündünüz mü acaba ‘’Ben En İyi Neyi Yapabiliyorum’’ diye?

Kendi yeteneklerinizi şöyle bi gözden geçirip kaçının üzerine yürüdünüz ? 

Yeteneklerinizi kullanarak başarılı olduğunuzu deneyimlediniz mi ?

Hepimizin kendine has yetenekleri var mesleklerinin yanı sıra. Önemli olan yetenekleriyle başarılı olmak, fark ayaratmak ve başkalarına örnek olabilmek.

Şöyle bir düşündük de aklımıza böyle yetenekli insanlar geldi. Sizinle böyle örnekleri paylaşalım dedik, yeteneklerimizi kullanarak nasıl en iyi yaptığımızı iş haline getirebiliriz : )

Blogumuzun iki misafiri var bu konuya güzel örnekler teşkil edecek...

Aklımıza Gelen Herşey'de bu günkü konuğumuzun ilki Berna BOZ… 


Berna ile tanışıklığımız çok uzun yıllara dayanmıyor. İş ortamında tanıştığımız ve birlikte çalıştığımız bir şahsiyet kendisi : ) Zaten iyi işi anlamak için de uzun yıllar tanımaya gerek yok diye düşünüyoruz. Kendisi bir flash designer : ) 

Uykusuz Dergisinin Fırat karikatülerini bilmeyenimiz yoktur varsa da burdan inceleyebilirler...


"Fırat’ı çok seven Berna Boz ve Mustaj tarafından hayata geçirilmiş bir animasyon sitesidir. Berna’nın yaptığı vektörel Fırat çizimlerini gören MustaJ bu çizimleri animasyon haline getirip tüm Fıratsever’lere ulaştırma fikrini yoğun ısrarları sonucunda kabul ettirmiş ve Uğur Gürsoy’un da onayını alarak hayata geçirmiştir." diyorlar beslenirkibu.com ‘da.




Fırat’ın yaratıcısı Uğur Gürsoy’un da desteğini de alarak, Fıratsever’leri  hazırladıkları animasyonlar ve aslını bozmadan hazırladıkları çizimleri ile buluşturuyorlar..

Beslenirkibu.com sosyal medya üzerinde de oldukça fazla kitleye hitap ediyor ve büyük beğeni kazanıyor. Ekip sürekli olarak takipçilerini düşünerek onlarla etkileşime geçebilmeyi ve beklentilerine cevap verebilmeyi amaçlayarak titizlikle çalışıyor. Aslında hem çalışıyor hemde bolca eğleniyorlar. 






Onlara başarılar diliyoruz… Yeteneklerini konuşturdukları ve sonuçları ortada...


Aklımıza Gelen Herşey başlığımız altında, kesinlikle takdire şayan bir çalışma ve emek barındıran bu siteyi hala haberdar olmayanlar için bir kez de biz paylaşalım istedik.




Aklımıza Gelen Herşey’in ikinci konuğu  da Göksu KARACA. 

Göksu kendisini İlisturatör olarak tanımlıyor. Çalışmalarını ve yazılarını paylaştığı eğlenceli, renkli ve yüzlerde tebessüm uyandıran bir blogu var. 

Kendi tanımını yaparken aynen şu kelimeleri kullanmış :


Çizerim! Hem kelimelerle aram iyi değil benim… Ben böyle iyiyim!


 
Bu tanımdan da anlaşılacağı gibi konuşmaktan çok cizerek kendini anlatan bir yetenek. Ve şimdi bir çok takipçisi var, çalışmaları gayri resmi olarak indıragandi yapılan :) (Çünkü güzel yapıyor işini ve biz güzel işler bizimmiş gibi göstermeye pek bayılırız laf aramızda), keyif aldığı bu yeneteğini işe dönüştüren birisi.



Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu olan Göksu, kendini en iyi ifade ettiğini düşündüğü illustrasyon yeteneğini konuşturuyor da konuşturuyor, içlerinde kaybolmamak elde değil, eminim ki sizde başka bi diyara geçeceksiniz o diyara geçmek için burdan buyrun :)



İllustrasyonlarının yanında tasarımlar yapıyor, ders kitaplarına çizimler yapıyor hatta hamur kararkterleri bile var anime edilmeye hazır :) 

Kendine has tarzı ile geniş kitlelerin dikkatini çekmiş başarılı mı başarılı bir illustratör buyrun karşınızda. Kendisini eğer hala bilmeyeniniz duymayanınız varsa öğrenmek sizin buluşturmak da bizim işimiz olsun :)



Özetle şunu demek istiyoruz aslında.

Madem bir yeteneğimiz var, bunun farkındayız ve farkediliyorsak neden bunun bize sağladığı geri dönüşler bizim başarımız olarak adlandırılmasın ?

Farkındalık konusunu kendimizde bulmak ve yeteneklerimizi keşfetmek dileğiyle.

Unutmayın siz değerlisiniz,  değerlendirin kendinizi : )

Aklımıza Gelen Herşey’le tekrar sizi buluşturmak üzere, iyi bir hafta diliyoruz.

5 yorum:

  1. ayyyyy ne desem bilemedim:) çok çok teşekkür ederim bu güzel sözler için ♥♥♥ çok mutlu oldum gerçekten^^

    YanıtlaSil
  2. Bir pazartesi sendromunu anca böyle giderebilirdik : ) Bize sunduklarınız için biz teşekkürederizz

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Yepyenisiniz, güzel ve yararlı bi' blog olcak gibi :) bize de bekleriz :

    http://gunesiuyandiralim-zeze.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkürler : )
    Size de geldik bile : )

    YanıtlaSil