21 Mayıs 2012 Pazartesi

Şehrin Kalabalığından Uzak Kalmak… Hem de Aynı Şehirde...

İstanbul’da yaşamak harika. İstanbullu olan herkesle hemfikiriz sanırız :) Ancak bazı zamanlarda kalabalık, trafik, gürültü derken bunaldığımız zamanlar da olmuyor değil. İşte tam da bu bunalım anlarınızda uzaklara kaçma isteiğiniz için şehrin tam göbeğinde belki varlığından haberimizin olmadığı yada gitmeye değer mi acaba diye düşündüğümüz 2 farklı mekan önerimiz var sizlere...

Göztepe Parkı



Bunlardan ilki, Bağdat Caddesi’nin tam ortasında bir yer. Her mevsim ayrı bir güzel burası. Geniş alanı ve yeşilliği sayesinde kendinizi şehirden uzak hissetmenize neden olabiliyor. Bizzat denemiş kişiler olarak, Göztepe 60.Yıl Parkı'nı önermek istedik size : )



 
Öğlen molanızda, akşamüstü yürüyüşlerde, kısacası kafa dinlemek istediğinizde parkta yeriniz hazır. Geçen yıllarda açıkhava tiyatrosu, konser, sergi gibi etkinliklerin düzenlendiği parkta, çocuklarınızın vakit geçirebileceği çocuk parkları da mevcut. 




 
Çiçeklerin mevsimlerine göre özel çalışmalar yapılarak parkın peyzajı yenileniyor.İçinizin açılmasını istediğinizde mutlaka gidip derin bir nefes alacağınıza eminiz : )



 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İstanbul Ağaç ve PeyzajA.Ş., fidanlık ve satış noktalarından biri olan Göztepe Parkı’nda, parkın içinde bulunan çiçek ve ağaçların fidanlarını bulabilirsiniz. Özel günlerde belli indirim oranları da mevcutmuş : )



 
Bizden size söylemesi… çay ve simitinizle bile güzel bir öğlen molası geçirmek isteyenlere duyurulur  : )
  






Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi


 
Anadolu yakasında bir bahçe… İstanbullular için bir başka nefes alma noktası…




Nezahat Gökyiğit Botanik Bahcesi 1995 yılında Ali Nihat Gökyiğit tarafından eşi Nezahat Gökyiğit adına hatıra parkı oluşturulmak amacıyla kurulmuş ve başlangıçta ‘hatıra parkı’ amacına yönelik bir bitkilendirme ve ağaçlandırma planı uygulanmıştır.



 
Fakat inanılmaz bir talep görmüş. Botonik severlerin ve çocuklarını bilinçlendirmek isteyen ailelerin de uğrak yerleri arasında bulunmaktadır. Çocukların bu alandaki ilgilerini canlı tutacak şekilde hazırlanmış özel alanlar da mevcut bulunmaktadır. Ayrıca parkı gezerken mesire yerlerini kullanarak gününüzün devamını da planlamanız mümkün. Çok daha farklı bir piknik anlayaşı ayağınıza gelmiş durumda olacaktır : )




 
İstanbul’un Anadolu yakasında, Atatürk ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden gelen otoyollarla, Anadolu otoyolunun(Ankara) birleştiği kavşakta bulunmaktadır. Bahçe kavşaktaki anayollar ile bağlantı yolları arasındaki adalar üzerinde kuruludur ve sekiz adadan oluşmaktadır. Alan, Karayolları Genel Müdürlüğü ile ANG Vakfı arasındaki bir protokolle 2025 yılına kadar bu hizmete tahsis edilmiştir. NGBB, İstanbul’a %12 oranında yeşil alan sağlamasıyla İstanbullular için bir nefes alma noktası olmasının yanı sıra, bir araştırma, eğitim ve öğretim merkezidir.

 





Bu kadar yakınızmıda yerler var ise neden değerlendirmeyelim diyenlerdenseniz, bu fırsatları kaçırmamanızı temenni ederiz : )









3 yorum:

  1. hiç şu kara kuru angara nın nefes alma yerlerini anlatan yok:( böyle sıkıcı şehir olamaz:(

    YanıtlaSil
  2. o Zaman bu konuyu da aklimiza getirmeye çalışırız söz : )

    YanıtlaSil
  3. bir ricam var. lutfen burayı da emirgan parkına çevirmeyin.

    YanıtlaSil