30 Temmuz 2012 Pazartesi

Meğer Ben Ne Olmak İstiyormuşum :)



Şuan hangi bölümde okuyorsunuz? 

Peki iş hayatında hangi sektördesiniz?

Bu soruların ardından da şunu sormak istiyoruz sizlere… 

Gerçekten yapmak istediğiniz iş şuan ki işiniz mi?  Böyle örnekler tabiî ki çoktur. Biz bir tanesiyle karşılaştık ve sizlerle paylaşmak istedik.




İşte karşınızda Seratonin Cafe’nin hikâyesi. Adından da anlaşılacağı gibi içeri girdiğinizde mutluluk veren minik bir yer. 600 yıllık bir köşkün bahçesinde hayat bulmuş bu cafe. Köşkün de ayrı bir hikâyesi var. Oldukca uzun ve ilginç olan bu hikayeye burdan ulaşabilirsiniz.




Biri uzun yıllar finans sektörünün, diğeri hızlı tüketim sektörünün önde gelen şirketlerinde çeşitli kademelerde yöneticilik yapmış iki genç kadın düşünün. Her aşamasıyla kendileri ilgilenen bu iki kadın,  profesyonel çalışma hayatlarındaki kariyerlerini bir kenara bırakarak, tecrübelerini amatör ruhları ile birleştirerek kendi Mutluluk kaynaklarını yaratmışlar.

Haftasonu yüzyüze konuşma fırsatı bulduğumuz cafe yöneticilerinden Gülşah Hanım’a sorduk, Nerden çıktı bu fikir diye.

Aslında yemekle arası iyi olan Gülşah hanım, plaza içinde çalışmaktan yorulmuş olacak ki, cafe olmadan önce sera olarak düzenlenmiş bu bahçeyi, yine yeşilliklerin bol olduğu bir mekana çevirmiş. Aslında risk aldık biraz da diyor. Yüzündeki yorgun ama gözlerinin içi gülen ifade buna değerdi cevabını veriyor zaten bize. 



Domates, biber, taze nane, el yapımı limonata, Leyla Teyze’nin köftesi, el yapımı mantısı, çok özel ve bizzat tarafımızdan denenmiş enerji ve mutluluk veren Seratonin tatlısı, şık ama sevimli dekorasyonu, piyano bilenlerin kullanabileceği bir piyano ve daha neler neler… yani gidip görmeniz için nedenleriniz çok fazla. Şiddetle öneriyoruz Aklımıza Gelen  Herşey olarak…



Seratonin Cade ile ayrıntılı bilgi için ve nasıl giderimn sorularınız için internet sitelerini incelemeniz mümkün :)  

Farklı sektörler, farklı eğitimler… İçimizde hayal olarak tuttuğumuz, olması için hayata tutunduğumuz neler var kimbilir. Seratonin Cafe bunun hayata geçmiş bir örneği.

Sizin de böyle fikirleriniz, yapmak istedikleriniz, hayata geçirdiğiniz hayalleriniz var ise bize yazın. Biz de bunları paylaşalım. İnsan isterse neler yaparmış gösterelim bi de gösterelim :)


4 yorum:

  1. Taylan Akçora30 Temmuz 2012 13:59

    "Farklı sektörler,farklı eğitimler… İçimizde hayal olarak tuttuğumuz,olması için hayata tutunduğumuz neler var kimbilir." tamda sabah traş olurken aklımdan geçenlerdi.. :)

    YanıtlaSil
  2. : ) kim bilir belki içimzdeki sesler gerçek olurlar : )

    YanıtlaSil
  3. İyi ki tanıttınız burayı, kesin gidicem! :) çok sağolun

    YanıtlaSil
  4. Muhakkak denemelisiniz. Çok sevimli bir yer:)

    YanıtlaSil