24 Temmuz 2012 Salı

Bugün İftar Menünüz Burada :)



Malum aylardan Ramazan, her yerde menüler, yemekler, süslü salatalar falan… Biz de Aklımıza Gelen Herşey olarak farklı tatlardan size örnekler vererek ilk Ramazan menümüzü sunmak istiyoruz. 

Emine Beder, Oktay Usta, Rahmetli Ümit Usta’ya saygısızlık yapmak istemedik tabiî ki, biraz biz de eğlenelim istedik :)

Bu yemekler ailemizle de bolca yediğimiz ve sevdiğimiz yemekler : ) hem yapması çok basit, hem de lezzetli… Bakalım beğenecek misiniz? 




Çorbamız

Şaştım Aşı

Malzemeler 

Bir parça tereyağı
Bir kaşık salça veya bir miktar domates rendesi
Kısırlık bulgur
Su
Biraz tuz
Birkaç tane taze fasulye








Aklımıza Gelen Herşey Tarif Ediyor

Tereyağı ve salca/domates rendesini tencerede pişirmece
Suyu pişen harca ilave etmece ve fokur fokur kaynayana kadar beklemece
Tazen fasulyeler küçük küçük doğranmaca ve kaynayan suya atmaca
Daha sonra kısırlık bulgur göz kararı ilave edilmece
Baharat olarak da tuz ilave edilmece
Hepsi bitince höpürdete höpürdete içmece : )

Salatamız 

Yoğurtlu Havuç Salatası

Malzemeler 

3 havuç
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı süzme yoğurt
Yarım su bardağı iyice dövülmüş ceviz
2 kaşık mayonez
1- 2 diş sarımsak








Aklımıza Gelen Herşey Tarif Ediyor

Havuçları önce soyup ardından bir güzel rendelemece işleminin sonrasında sıvıyağda iyice pişirmece
Ayrı bir kısımda yoğurt,mayonez, sarımsak ve tuzu şöyle güzelce karıştırmaca
Havucun soğumasını beklemece
Havuç soğuduktan sonra cevizle karıştırmaca bir de üzerine yoğurtlu karışımı eklemece
Servis tabağına almaca ve ardından bir süre buz dolabında bekletmece
İftarda da  masaya koşa koşa götürmece : )


Ara Sıcağımız

Bayat Ekmek Pizzası

Malzemeler 

2 Bayat Ekmek
4 Yumurta
2 Subardağı Süt
Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Paket Kabartma Tozu
İstenen pizza süsleme malzemeleri





Aklımıza Gelen Herşey Tarif Ediyor

Bayat ekmekler dilimleyip küp küp kesmece
4 yumurta çırpmaca; içine 2 su bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, yarım çay bardağı sıvı yağ katmaca
Karışım ile küp küp kesilen ekmekleri birleştirmece
Fırın kabını yağlayıp tabanına un serpmece, üzerine ekmekli harcı dökmece
Fırına verilmeden önce, isteğe bağlı üzerine dilimlenmiş sucuk, salam, sosis, domates, biber dilimlerini ağzımıza layık şekilde yerleştirmece
E tabi ki bunların üzerine de kaşar rendesi serpmece, serpmelere doyamamaca : )
Önceden ısıtılmış 190 derece ısılı fırında kaşarlar eriyip üstü pembeleşene kadar pişirmece

Ana Yemeğimiz

Cornflakes'li Tavuk

Malzemeler 

3 adet tavuk göğsü (500gr)
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı köri (isteğe bağlı)
Cornflakes (sade)








Aklımıza Gelen Herşey Tarif Ediyor

Cornflakes hariç tüm malzemeyi karıştırmaca
Tavukları bu harçta evire çevire döndürmece
 Üstünede sütü ekleyip 2 saat buzdolabında dinlendirmece tabi o kadar evirip çevirmeden sonra :)
Ardından tavukları cornflakese bol bol bulamaca
Fırın kabına tavukları yerleştirmece ve 200 derecede ısınmış fırında kızarana kadar (yaklaşık 25-35 dk.) pişirmece : )
İsterseniz kızgın yağda da kızrtmaca yöntemi de vardır : )

Garnitürümüz 
 
Fırında Kremalı Patates


Malzemeler

6-7 adet patates
1 kutu sıvı krema
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (taze kaşar)
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Yeterince tuz

 

 

 

 

Aklımıza Gelen Herşey Tarif Ediyor

Patateslerin kabuklarını soymaca
Orta kalınlıkta yuvarlak yuvarlak dilimlemece
Büyük bir kase içine almaca
Krema,1/2 su bardağı kaşar peyniri,pulbiber,karabiber, tuz ilave edilip ve kasenin içini güzelce karmançorman etmece
Sosla karışmış patatesleri sosun içinden alıp düzgün bir şekilde önceden yağlanmış fırın kabına yerleştirmece simetri takıntıları olanlar size acayip güveniyoruz :)
Üzerine kalan  sosu gezdirip, 200 derece fırında patatesler yumuşayıncaya kadar pişirmece (Yaklaşık 35 dk) 
Sonra 1 su bardağı kaşar peynirini serpiştirmece üzerine. Kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar (Yaklaşık 10 dak) bekletmece
Sıcak cıcak servis yapmaca

Tatlımız

Un Böreği

Malzemeler 

Un
Su
Tereyağ
Tuz
Şeker













Aklımıza Gelen Herşey Tarif Ediyor

Hamur un ve su ile hazırlanmaca, hazırlanan hamurlar küçük parçalar haline getirilmece
Küçük hamurlar ince ince açılmaca
Açılan hamur eritilen tereyağı ile yağlanmaca ve sonrasında içine konulacak olan harç eklenmece
Hamurun içine konulacak harç için;
Un ve tereyağı tencereye konularak kavrulmaca, ancak un topak topak olana kadar kavrulmaca, fazlası hamur için uygun olmamaca : )
Kavrulduktan sonra içine toz şeker konmaca
On parmak yemece : )

İftara hazırlık aşamasında kara kara düşünen tüm takipçilerimize iyi birer öneri sunduğumuzu düşünürken hepinize şimdiden afiyet olsun der İyi Ramazanlar dileriz :)

Eğer pişirir de yerseniz bizlerle paylaşmayı unutmayınız bayanlar beyler : ) 
 

3 yorum:

  1. tariflerin hepsii mükemmel,hemen takibe aldım,yakında evlenecek biri olarak bir hayli faydalanırım ben burdan :))
    ben de süslenme,dekorasyon,yeme-içme ve bilimum konular için bloguma beklerim ;)
    bizimkiz.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. : ) Teşekkür ederiz aklınıza ne gelirse bizde bulmanız mümkün şimdiden mutluluklar da dileriz :) sizde elbette ki geliriz :)

    YanıtlaSil
  3. Havuç salatassııııı favorim ;)

    YanıtlaSil