12 Temmuz 2012 Perşembe

İstanbul’u Yaşamak




Öyle bir şehir düşünün ki iki koca kıtayı içinde barındırıyor. Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan köprüleri ile de dünyanın en güzel şehirleri arasında yer alıyor İstanbul... Bizim gibi birçok hayranı olan bu şehri yazmak istedik sizler için :) Bu yazımızda sizlere İstanbul'u konu edinmiş çeşitli objelerden bahsetmek isteriz : )

Biz yazarken çok keyif aldik,eminiz ayni tebessum okuyunca sizin de yüzünüzde oluşacaktir.

İstanbul temali objeler denince ilk olarak aklimiza Pasabahce Magazalari geliyor. Magazalarin tasarimcilari da bizim gibi cok sevmisler bu sehri. Bardak cesitleri, tepsiler, pecetelikler, kahve fincanlari vb gibi bir suru obje magazalarda yer aliyor. Ozellikle yabanci misafirleriniz icin hatira olmasi adina tercih edebilirsiniz...


Ev esyalari konusunda İstanbul konsepti sadece Paşabahçe'de yok tabiki. Esse, Bernardo, Mudo, Magazalari da İstanbul konseptli urunler tasarlamis. Birinde bulamazsaniz, digerinde kesin vardir. Denedik ve tecrube ettik
: )


Dünyanin bizce eşsiz guzelligine sahip olan İstanbul tüm göz alıcı yapılarıyla her objede guzel duruyor bizce. 



Değişik alanlarda kullanabileceğiniz objeleri bir de BKG’nin (Bilkent Kültür Girişimi, Bilkent Üniversitesi’nin turizm grubu Bilintur A.Ş. kapsamında oluşturulmuş bir kimlik ve üst markasıdır.) gözünden görmelisiniz : ) Nerelerde bulabiliriz diyorsanız biz D&R ve Mudo mağazalarındaki standlarında çok daha fazla rastladık : )



Minik ama sevimli, hatirlanacak bu guzel objeler arasinda cetvel, not defteri, mum, termos, bardak altligi, magnetler, shot bardakları ve daha neler neler bulunuyor İstanbul Koleksiyonuna bi bakın deriz : )

Kadinlari cok ilgilendiren bir marka da İstanbul konulu koleksiyonlarini bizlerle buluşturdu. İçinizden Penti'yi geçirdiniz itiraf edin : ) Bağdat Caddesi, Bebek, Nişantaşı gibi semtleri konu alan corap çeşitlerini 2012 yilinda bizlere sundu. Önumuzdeki kis sezonunda da bizlere yeni İstanbul' u temsil eden tasarimlar sunacaklardir. Blogger’ınız Signora_M'de bunlari yakindan takip ediyor ve semte gore giymeki pek sever : )



 Konu İstanbul olur da Dogo Store buna el atmaz mi? 

Akliniza gelecek her konuda tasarimlari var bu cilginlarin. Tasarimcilarina hayran oldugumuz Dogo ekibi, aslen İzmir'li olmasina ragmen bizim gibi kalbi İstanbul'da atanlardan diye tahmin ediyoruz. 



Sikca da ziyaret ediyorlarmis sehrimizi. Dogo tasarimcilari İstanbul konseptini her objeye işlemiş neredeyse. Tablolarda, telefonlarınızda, laptoplarınızda, tshirtlerinizide, ayakkabılarınızda İstanbul görmek istiyorsanız mutlaka incelemelisiniz  : )




Aklimiza Gelen Hersey tarafindan yakin markaja alinan Dogo, neredeyse her gun yeni tasarimlar cikariyor ve biz gorunce deliriyoruz tabi ki mutluluktan : ) Ürün yelpazesi o kadar geniş ve hepsi o kadar sevimli : ) 


Biz sizler için bir kaç farklı obje sunalım dedik ama daha fazlası elbetteki burda : )



Aran Tekstil ise pike ve nevresim takımlarında da İstanbul konseptini başarılıyla sergilemiş bizler için :) Farklı konseptte bir odanız olmasını istiyorsanız ve İstanbul müptelası biriyseniz ilginizi çekecektir, incelemek isteyenler buyursunlar efendim : ) 


Bir de defterler,tshirtler,cantalar,kalem kutular gibi objeler üzerinde çalışmalarını yürüten Zeynep Pak bgnkü misafirimiz : ) Kendisini İstanbul ile ilgili objeleri araştırırken keşfettik :)
Bir çok şeyden vazgeçip onlardan hiç vazgeçemediğimiz not defterlerini İstanbul konseptleriyle bezemiş tasarımcısını de sizlerle paylaşmak isteriz : )


mytakenote ismiyle kendisi tüm tasarımlarını sergilemekte, freelance çalışan bir grafik tasarımcısı Zeynep Pak. Le color not defterlerinin İstanbul konseptli tasarımları kendisine ait :)


Not defterlerinin yanı sıra defterler, tshirtler ve çantalar da tasarlıyor : )




Tasarımlarını çok beğendiğimizi belirtmek isteriz :) Kendisine ve çalışmalarına ulaşmak isterseniz tık tık :) Blogundan takip etmek isterseniz o da buradan : )

Her gün kullan at yaptığımız kağıt bardakları önemsemiyorsanız bakın nasıl önemsenecek hale getirilmiş :) e-bardak.com kağıt bardakların üzerine de İstanbul'un kondurulmuş halini satışa sunmuş.İstanbul konseptli bir parti yapsanız bence olmazsa olmazınız : )



: ) Nasıl alınır mı, ne kadar mı, kolay alınır mı sorularının hepsinin cevabı burda : ) 

İstanbul İstanbul olali hic gormedi boyle sevgi belkide. Şairler, yazarlar, ressamlar, sanatçılar... 

Bunlarin yani sira bizim gibi bloggerlar da yazilarimizda bahsetmeden edemiyoruz bu güzel şehri. Ne seninle ne sensiz İstanbul' diyor, firsat buldukca bu guzel sehrin keyfini cikarmanizi öneriyoruz...

Peki sizce İstanbul’u anlatan en güzel şarkı hangisi : ) 

Biz kararsız kaldık, önerilerinizi bekliyoruz belki Twitter’dan belki Facebook’tan  : )

İstanbul’dan sevgilerle : )

5 yorum:

  1. Taylan Akçora12 Temmuz 2012 14:22

    bardak konsepti harika ;)

    YanıtlaSil
  2. Taylan Bey sarki onerinizi de alalim;))

    YanıtlaSil
  3. Taylan Akçora15 Temmuz 2012 16:51

    Çok klasik olacak belki ama şarkıdan ziyade Orhan Veliden "İstanbul'u Dinliyorum" şiirini seçiyorum :)

    YanıtlaSil