Malum aylardan Ramazan, her yerde menüler, yemekler, süslü
salatalar falan… Biz de Aklımıza Gelen Herşey olarak farklı tatlardan size örnekler
vererek ilk Ramazan menümüzü sunmak istiyoruz.
Emine Beder, Oktay Usta, Rahmetli Ümit Usta’ya saygısızlık
yapmak istemedik tabiî ki, biraz biz de eğlenelim istedik :)
Bu yemekler ailemizle de bolca yediğimiz ve sevdiğimiz yemekler : ) hem yapması çok basit,
hem de lezzetli… Bakalım beğenecek misiniz?
Çorbamız
Şaştım Aşı
Bir parça tereyağı
Bir kaşık salça veya bir miktar domates rendesi
Kısırlık bulgur
Su
Biraz tuz
Birkaç tane taze fasulye
Aklımıza Gelen Herşey Tarif Ediyor
Tereyağı ve salca/domates
rendesini tencerede pişirmece
Suyu pişen harca ilave etmece
ve fokur fokur kaynayana kadar beklemece
Tazen fasulyeler küçük küçük
doğranmaca ve kaynayan suya atmaca
Daha sonra kısırlık bulgur
göz kararı ilave edilmece
Baharat olarak da tuz ilave
edilmece
Hepsi bitince höpürdete
höpürdete içmece : )
Salatamız
Yoğurtlu Havuç Salatası
3 havuç
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı süzme yoğurt
Yarım su bardağı iyice dövülmüş ceviz
2 kaşık mayonez
1- 2 diş sarımsak
Aklımıza Gelen Herşey Tarif Ediyor
Havuçları önce soyup ardından bir güzel rendelemece işleminin
sonrasında sıvıyağda iyice pişirmece
Ayrı bir kısımda yoğurt,mayonez, sarımsak ve tuzu şöyle güzelce karıştırmaca
Ayrı bir kısımda yoğurt,mayonez, sarımsak ve tuzu şöyle güzelce karıştırmaca
Havucun soğumasını beklemece
Havuç soğuduktan sonra cevizle karıştırmaca bir de üzerine
yoğurtlu karışımı eklemece
Servis tabağına almaca ve ardından bir süre buz dolabında
bekletmece
İftarda da masaya koşa koşa
götürmece : )
Ara Sıcağımız
Bayat Ekmek Pizzası
2 Bayat Ekmek
4 Yumurta
2 Subardağı Süt
Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Paket Kabartma Tozu
2 Subardağı Süt
Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Paket Kabartma Tozu
İstenen pizza süsleme
malzemeleri
Bayat ekmekler dilimleyip küp küp kesmece
4 yumurta çırpmaca; içine 2 su bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, yarım
çay bardağı sıvı yağ katmaca
Karışım ile küp küp kesilen ekmekleri
birleştirmece
Fırın kabını yağlayıp tabanına un serpmece, üzerine ekmekli harcı dökmece
Fırına verilmeden önce, isteğe bağlı üzerine dilimlenmiş sucuk, salam, sosis,
domates, biber dilimlerini ağzımıza layık şekilde yerleştirmece
E tabi ki bunların üzerine de kaşar rendesi serpmece, serpmelere
doyamamaca : )
Önceden ısıtılmış 190 derece ısılı fırında kaşarlar eriyip üstü
pembeleşene kadar pişirmece
Ana Yemeğimiz
Cornflakes'li Tavuk
3 adet tavuk göğsü (500gr)
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı köri (isteğe bağlı)
Cornflakes (sade)
Aklımıza Gelen Herşey Tarif Ediyor
Cornflakes hariç tüm
malzemeyi karıştırmaca
Tavukları bu harçta evire
çevire döndürmece
Üstünede sütü ekleyip 2 saat buzdolabında
dinlendirmece tabi o kadar evirip çevirmeden sonra :)
Ardından tavukları
cornflakese bol bol bulamaca
Fırın kabına tavukları
yerleştirmece ve 200 derecede ısınmış fırında kızarana kadar (yaklaşık 25-35 dk.)
pişirmece : )
İsterseniz kızgın
yağda da kızrtmaca yöntemi de vardır : )
Garnitürümüz
Malzemeler
6-7 adet patates
1 kutu sıvı krema
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (taze
kaşar)
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Yeterince tuz
Aklımıza Gelen Herşey Tarif Ediyor
Patateslerin
kabuklarını soymaca
Orta kalınlıkta
yuvarlak yuvarlak dilimlemece
Büyük bir kase içine almaca
Krema,1/2 su bardağı kaşar
peyniri,pulbiber,karabiber, tuz ilave edilip ve kasenin içini güzelce karmançorman
etmece
Sosla karışmış patatesleri sosun içinden alıp
düzgün bir şekilde önceden yağlanmış fırın kabına yerleştirmece simetri
takıntıları olanlar size acayip güveniyoruz :)
Üzerine kalan
sosu gezdirip, 200 derece fırında patatesler yumuşayıncaya kadar pişirmece
(Yaklaşık 35 dk)
Sonra 1 su bardağı
kaşar peynirini serpiştirmece üzerine. Kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar (Yaklaşık
10 dak) bekletmece
Sıcak cıcak servis
yapmaca
Tatlımız
Un Böreği
Un
Su
Tereyağ
Tuz
Şeker
Aklımıza Gelen Herşey Tarif Ediyor
Hamur un ve su ile hazırlanmaca, hazırlanan hamurlar
küçük parçalar haline getirilmece
Küçük hamurlar ince ince açılmaca
Açılan hamur eritilen tereyağı ile yağlanmaca ve
sonrasında içine konulacak olan harç eklenmece
Hamurun içine konulacak harç için;
Un ve tereyağı tencereye konularak kavrulmaca, ancak un
topak topak olana kadar kavrulmaca, fazlası hamur için uygun olmamaca : )
Kavrulduktan sonra içine toz şeker konmaca
On parmak yemece : )
İftara hazırlık aşamasında kara kara düşünen tüm takipçilerimize iyi birer öneri sunduğumuzu düşünürken hepinize şimdiden afiyet olsun der İyi Ramazanlar dileriz :)
Eğer pişirir de yerseniz bizlerle paylaşmayı unutmayınız bayanlar beyler : )
tariflerin hepsii mükemmel,hemen takibe aldım,yakında evlenecek biri olarak bir hayli faydalanırım ben burdan :))
YanıtlaSilben de süslenme,dekorasyon,yeme-içme ve bilimum konular için bloguma beklerim ;)
bizimkiz.blogspot.com
: ) Teşekkür ederiz aklınıza ne gelirse bizde bulmanız mümkün şimdiden mutluluklar da dileriz :) sizde elbette ki geliriz :)
YanıtlaSilHavuç salatassııııı favorim ;)
YanıtlaSil